یکی از داستانهای مثنوی که مثنوی پژوهان و مولوی شناسان به دلایل گوناگون بدان اهتمام ورزیده اند داستان پادشاه و کنیزک است و نوشتن ده مقاله در این سده که هفت مقاله آن مربوط به دهه هشتم(1370تا1380ه ش ).است نمونه ای از این رویکرد می باشد.در این مقاله، نگارنده ضمن نقدو تحلیل ومقایسه تطبیقی مقاله های فوق و دلایل ضعف و قوت آنها به قرائت و بازخوانی جدیدی از داستان، دست یازیده که در مقالات گدشته بدان اشاره نشده است.تحلیل و نگاه نویسنده به داستان نه نگاه عرفانی ، اخلاق پزشکی، روان پزشکی، دینی ، نمایشی و جامعه شناسی که براساس روش ترکیب تداعی آزاد (Free Association) والتزام به رعایت اصول گفتگوی سقراطی است که طبیب الهی بر خلاف طبیبان دیگر به آن مقید و پایبند است.
قبادی, حسینعلی و گرجی, مصطفی . (1386). تحلیل داستان پادشاه و کنیزک بر مبنای شیوه تداعی آزاد و گفتگوی سقراطی. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58(3), -.
MLA
قبادی, حسینعلی , و گرجی, مصطفی . "تحلیل داستان پادشاه و کنیزک بر مبنای شیوه تداعی آزاد و گفتگوی سقراطی", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58, 3, 1386, -.
HARVARD
قبادی, حسینعلی, گرجی, مصطفی. (1386). 'تحلیل داستان پادشاه و کنیزک بر مبنای شیوه تداعی آزاد و گفتگوی سقراطی', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58(3), pp. -.
CHICAGO
حسینعلی قبادی و مصطفی گرجی, "تحلیل داستان پادشاه و کنیزک بر مبنای شیوه تداعی آزاد و گفتگوی سقراطی," مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58 3 (1386): -,
VANCOUVER
قبادی, حسینعلی, گرجی, مصطفی. تحلیل داستان پادشاه و کنیزک بر مبنای شیوه تداعی آزاد و گفتگوی سقراطی. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1386; 58(3): -.