شهر اصفهان با وجود اینکه به لحاظ تاریخی یک از شهرهای کهن ایران است اما تا کنون از نظر باستانشناسی مور بی توجهی قرارگرفته به همین دلیل ، اطلاعات موجود در مورد سابقه و تاریخ آن بسیار محدود است.درهمین خصوص ،برنامه کاوش میدان عتیق با هدف دستیابی به مستندات باستانشاسی و به منظور روشن کردن برخی ابهامات موجود بر تاریخ این شهر به انجام رسید.در طی این برنامه کاوش که در مرکز بافت تاریخی اصفهان و پیرامون نواحی شرقی و جنوبی مسجد جامعه صورت گرفت،معلوم شد که در محدوده مذکور،آثاری از دوره پیش از اسلام(ساسانی)وجود ندارد به علاوه با توجه به وجود اختلاف سطح شدید بین کف مسجدجامع و کفهای بدست آمده در حفاری، این مسجد در زمان احداث بر روی بلندترین نقطه نسبت به فضاهای اطراف خود،بنا شده بوده است.
کریمیان, حسن و جاوری, محسن . (1385). گاهنگاری بافت کهن شهر تاریخی اصفهان به استناد کاوش محدوده میدان عتیق. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(5), -.
MLA
کریمیان, حسن , و جاوری, محسن . "گاهنگاری بافت کهن شهر تاریخی اصفهان به استناد کاوش محدوده میدان عتیق", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57, 5, 1385, -.
HARVARD
کریمیان, حسن, جاوری, محسن. (1385). 'گاهنگاری بافت کهن شهر تاریخی اصفهان به استناد کاوش محدوده میدان عتیق', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(5), pp. -.
CHICAGO
حسن کریمیان و محسن جاوری, "گاهنگاری بافت کهن شهر تاریخی اصفهان به استناد کاوش محدوده میدان عتیق," مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57 5 (1385): -,
VANCOUVER
کریمیان, حسن, جاوری, محسن. گاهنگاری بافت کهن شهر تاریخی اصفهان به استناد کاوش محدوده میدان عتیق. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1385; 57(5): -.