کتاب " بیان معانی الفاظ القرآن " تصنیف علی ابن عبدالله بن عباس ( فو : 118 ه.ق)- که در ضمن مجموعه ای مخلوط از رسائل قرآنی است – در اصطلاح قرآن پژوهان ، در فن وجوه و نظائر قرآن کریم است . این کتاب ، اثری مستقل و ارزشمند در این زمینه به شمارمی آید و در آن ، وجوه معنایی 72 واژه از قرآن آمده است .
دانشمندان ، کهن ترین اثر در این فن کتاب را " الاشباه و النظائر " مقاتل ابن سلیمان بلخی
(فو : 150 ه.ق.) میدانند و در این نظر ، همداستانند . اگر صحت انتساب رساله مذکور به علی بن عبدالله بن عباس ، ثابت شود باید آن را کهن ترین نگاشته در این زمینه به حساب آورد که به نوبه خود ، ارزشی ویژه خواهد داشت . هیچ کدام از پنج نفری که در مصادر تراجم و رجال به این نام و نام پدر و جد ، نامبرده اند ، صاحب تالیف ، شمرده نشده اند ، با این وصف می توان قراین متعدد درون متنی و برون متنی برای صحت انتساب این رساله به علی بن عبدالله بن عباس ، اقامه کرد .
زادگان, دکتر فتح الله نجار. (1385). کاوشی در شناخت کهن ترین اثر در فن وجوه و نظائر قرآن. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(3), -.
MLA
دکتر فتح الله نجار زادگان. "کاوشی در شناخت کهن ترین اثر در فن وجوه و نظائر قرآن", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57, 3, 1385, -.
HARVARD
زادگان, دکتر فتح الله نجار. (1385). 'کاوشی در شناخت کهن ترین اثر در فن وجوه و نظائر قرآن', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(3), pp. -.
VANCOUVER
زادگان, دکتر فتح الله نجار. کاوشی در شناخت کهن ترین اثر در فن وجوه و نظائر قرآن. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1385; 57(3): -.