برای مطالعه، مقایسه و طبقه بندی سفال شاخصه های متعددی وجود دارد
از جمله جنس، رنگ، خمیره، شکل، نقش و غیره. در مطالعه و مقایسه سفال باید تمام شاخصه ها در نظر گرفته شود. ولی چون در یک تحقیق وپژوهش باستان شناسی پرداختن به تمام جنبه ها کار را مشکل و سخت می نماید. می توان برخی از شاخصه ها را بطور جداگانه مطالعه نمود و با در نظر گرفتن دیگر داده ها به تحلیل و تجزیه پرداخت. این عمل و روش منجر به دقت و کاهش درصد خطا می شود. در نهایت می توان به این پرسش پاسخ داد که آیا نتیجه مقایسه نقوش به این شیوه با نتیجه مقایسه دیگر شاخصه های سفال یکسان است یا خیر؟ برای نگارش این مقاله ابتدا نقوش سفال دوره نوسنگی شمال غرب ایران از روی منابع و گزارشات منتشر شده جمع آوری گردید. که شامل تپه های دالما، اهرنجان و حاجی فیروز است. سپس کلیه نقوش تفکیک و طبقه بندی گردید. در نهایت با توجه به اطلاعات به دست آمده و با مطالعه و مقایسه این نقوش جداول و نمودارهای متعددی تهیه شده است. ونتایج استخراج شده بیان شده است. یکی دیگر از اهداف این مقاله فراهم آوردن زمینه مناسب و پیشنهاد شیوه ای برای مقایسه نقوش سفال است.
یارى, احمد على و طلایی, دکتر حسن . (1384). تحلیل ساختاری نقوش سفال نوسنگی شمال غرب ایران. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 2-173(0), -.
MLA
یارى, احمد على , و طلایی, دکتر حسن . "تحلیل ساختاری نقوش سفال نوسنگی شمال غرب ایران", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 2-173, 0, 1384, -.
HARVARD
یارى, احمد على, طلایی, دکتر حسن. (1384). 'تحلیل ساختاری نقوش سفال نوسنگی شمال غرب ایران', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 2-173(0), pp. -.
CHICAGO
احمد على یارى و دکتر حسن طلایی, "تحلیل ساختاری نقوش سفال نوسنگی شمال غرب ایران," مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 2-173 0 (1384): -,
VANCOUVER
یارى, احمد على, طلایی, دکتر حسن. تحلیل ساختاری نقوش سفال نوسنگی شمال غرب ایران. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1384; 2-173(0): -.