درسالهای پایانی قرن نوزدهم و اوائل قرن بیستم، خلیج فارسی تا سال 1907 م . خلیج فارس صحنه رقابت قدرت های بزرگ اروپایی به ویژه روسیه و انگلستان گردید.از دهه1860م.روسیه، رقیب انگلستان، در سراسر قرن نوزدهم واوائل قرن بیستم با پیشروی به سوی آسیای مرکزی، هند را مورد تهدید قرارمی داد.دراوئل قرن بیستم تهدید نظامی روسیه نه تنها از مرزهای شمال غربی هند، سیستان و بلوچستان بلکه از طریق دریا نیز بود و آن ، زمانی اتفاق افتاد که کشتی های جنگی و تجاری روسیه در اقیانوس هند و خلیج فارس پدیدار شدند.این در شرایطی بود که از دهه 1860م . بهبود سیستم ارتباطی ازجمله راه اندازی کابل دریایی خلیج فارس و به کارگیری کشتی بخار و باز شدن کانال سوئز بر نفوذ سیاسی و تجاری انگلستان در خلیج فارس افزوده بود.این رقابتها زمانی به اوج رسید که هر دو قدرت در صدد ایجاد پایگاه دریایی در خلیج فارس برآمدند.
احمدی, فرج الله. (1386). رقابت روسیه و انگلستان در خلیج فارس.تلاش برای ایجاد پایگاه دریایی. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58(2), -.
MLA
فرج الله احمدی. "رقابت روسیه و انگلستان در خلیج فارس.تلاش برای ایجاد پایگاه دریایی", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58, 2, 1386, -.
HARVARD
احمدی, فرج الله. (1386). 'رقابت روسیه و انگلستان در خلیج فارس.تلاش برای ایجاد پایگاه دریایی', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 58(2), pp. -.
VANCOUVER
احمدی, فرج الله. رقابت روسیه و انگلستان در خلیج فارس.تلاش برای ایجاد پایگاه دریایی. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1386; 58(2): -.