آنچه در ادبیات موتیف " motif" نامیده می شود و ما در انجا معادل بن مایه را برای آن برگزیده ایم عبارتست از :موضوع ، تصویر ، طرح یا الگوی اصلی که با ظهور پی در پی در اثر ادبی ، از خود رد پا می گذارد و جاذبه زیبایی شناسی آن را بالا می برد . البته ممکن است به عنوان نشانه یا نماد محتوا و یا تجزیه یک اثر ادبی تجلی کند .
این اصطلاح در نقد ادبی جدید ، یکی از سرفصل های مهم بررسی آثار ادبی تجلی کند . این اصطلاح در نقد ادبی جدید ، یکی از سر فصلهای مهم بررسی آثار ادبی است و شاخص خوبی برای سنجش و پی گیری سیر اندیشه صاحب اثر و عبارت است از : عنصر ، اندیشه ، یا ویژگی های اصلی و مشخصا به ئو معنی : الف ) مضمون یا موضوع اصلی که آن را خوب بپرورند و یا به آن بپردازند مثلا در یک قطعه موسیقی ، کتاب و ... ب) تصویری که در یک طرح تکرار شود . بنابر این هر یک از اندیشه های حاکم بر این اثر ادبی یک موتیف است که می توان بخشی از مضمون اصلی و متشکل از یک شخصیت ، تصویر تکرار شونده یا الگوی کلامی باشد .
بر مبنای این دید ،مقاله حاضر به بررسی بن مایه های تصویری در شعر " صدای پای آب " سهراب سپهری می پردازد : صنعت و ماشینیزم ، نمادهای طبیعت ، وطن و زادگاه ، عرفان به معنی جدید ، زندگی و مرگ .
دانشور, دکتر علی و امامی, کیان سهیلا . (1385). یادداشتی برای بن مایه تصویری (Motif) در شعر " صدای پای آب " سهراب سپهری. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(1), -.
MLA
دانشور, دکتر علی , و امامی, کیان سهیلا . "یادداشتی برای بن مایه تصویری (Motif) در شعر " صدای پای آب " سهراب سپهری", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57, 1, 1385, -.
HARVARD
دانشور, دکتر علی, امامی, کیان سهیلا. (1385). 'یادداشتی برای بن مایه تصویری (Motif) در شعر " صدای پای آب " سهراب سپهری', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(1), pp. -.
CHICAGO
دکتر علی دانشور و کیان سهیلا امامی, "یادداشتی برای بن مایه تصویری (Motif) در شعر " صدای پای آب " سهراب سپهری," مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57 1 (1385): -,
VANCOUVER
دانشور, دکتر علی, امامی, کیان سهیلا. یادداشتی برای بن مایه تصویری (Motif) در شعر " صدای پای آب " سهراب سپهری. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1385; 57(1): -.