پژوهش حاضر پس از برسی نوروز و نفوذ آن در شبه جزیره عرب ، چالشهای بوجود آمده بدنبال مواجه شدن دین مبین اسلام با فرهنگ نوروزی و نیز سیاستهای خلفای راشدین ، اموی و عباسی را در ارتباط با نوروز در عصر اسلامی مورد تحلیل قرار داده است .
تداوم فرهنگ نوروزی در پیچ و خم های تحولات تاریخی در دوره اسلامی به عنوان گوناگون اعتقادی ریال اقتصادی و سیاسی مربوط بود . این عید باستانی به خاطر برورداری از پیامهای والای انسانی با شعارهای متعالی اسلامی هماهنگ شده و با این طریق توانست به تثبیت و پایداری خویش کمک کند .
نوروز در اشکال گوناگونی در ادبیات عرب عصر عباسی از جمله در شعر عربی متجلی شد . سنتهای نوروزی همانند : رسم هدیه ، آب پاشی ، آتش بازی و ... یا به طور مستقیم در اشعار عربی این دوره ظاهر شدند و یا در این ایام برای موسیقی دانان ، شاعران و ترانه سرایان فرصتی فراهم آمد تا بتوانند آثارشان را به مناسبت نوروز عرضه داشته و به این وسیله تاثیر بزرگی بر رشد و ترقی شعر عربی در شکل و محتوا بگذارند .
مقدسی, دکتر ابو الحسن امین و چاکلی, بهرام امانی . (1385). عوامل پایداری نوروز در عصر اسلامی و بازتاب آن در شعر عربی در دوره عباسی. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(1), -.
MLA
مقدسی, دکتر ابو الحسن امین , و چاکلی, بهرام امانی . "عوامل پایداری نوروز در عصر اسلامی و بازتاب آن در شعر عربی در دوره عباسی", مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57, 1, 1385, -.
HARVARD
مقدسی, دکتر ابو الحسن امین, چاکلی, بهرام امانی. (1385). 'عوامل پایداری نوروز در عصر اسلامی و بازتاب آن در شعر عربی در دوره عباسی', مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57(1), pp. -.
CHICAGO
دکتر ابو الحسن امین مقدسی و بهرام امانی چاکلی, "عوامل پایداری نوروز در عصر اسلامی و بازتاب آن در شعر عربی در دوره عباسی," مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 57 1 (1385): -,
VANCOUVER
مقدسی, دکتر ابو الحسن امین, چاکلی, بهرام امانی. عوامل پایداری نوروز در عصر اسلامی و بازتاب آن در شعر عربی در دوره عباسی. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی(منتشر نمی شود), 1385; 57(1): -.